📼 Den ovillige fundamentalisten (2012)

mini3star

Intressant, om än lite forcerad dramathriller om en indisk man (Riz Ahmed) som börjar som ung finansman på Wall Street men får sitt liv omstörtat efter 9/11. Som terrormisstänkt intervjuas han i Pakistan av journalisten Liev Schrieber samtidigt som ett gisslandrama pågår. Spännande och välgjord, på det hela taget rätt ovanlig film, även om den är så prydlig och förenklad (efter en mycket mer komplex bok av Moshin Hamid) att den går att kalla för fundamentalistiskt liberal. Videosöndag-recension3/5 6/10. 2013, 2019.

The Reluctant Fundamentalist. 2012 USA/STORBRITANNIEN/QATAR 130 min. färg/35mm, codex, SxS Pro/2.35:1. R: Mira Nair. S: Riz Ahmed, Liev Schreiber, Kiefer Sutherland, Kate Hudson, Om Puri, Shabana Azmi, Martin Donovan, Nelsan Ellis, Haluk Bilginer, Meesha Shafi, Imaaduddin Shah, Christopher Nicholas Smith, Ashwath Bhatt, Sarah Quinn, Chandrachur Singh.


<- Den osynlige mannen.
-> Den oändliga historien.

försökigen

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *