📺 Tre kronor – avsnitt 100

Larry och Janet ”gör det” åtminstone tre gånger.


Avsnitt 100. Kotten påstår att han är ”sjuk” men alla tror han bara tycker synd om sig själv på grund av att han avgått. Birgitta har kommit in på en sjuksköterskekurs. Taggen har tagit hand om Ulrika från förra avsnittet; nu pushar han henne till att gå till polisen för att våldtäktsmannen inte ska få begå fler brott. Eivor är gravid så hon får en vikarie i form av Shaisteh som blir behandlad med överseende eftersom hon är invandrare fast egentligen är hon överkvalificerad. Janet har fått fotbojan tillbaka och pushar Norton en gång för alla om pengarna från rånet hon påstått att han smusslat med. Han erkänner till slut att han har pengarna men att de är för heta. Larry freakar på honom och kastar ut honom. Kotten får nog av att telefonen och dörren ringer och han kollapsar på vardagsrumsgolvet – därefter rullas han till sjukhuset, samtidigt som han ylar till pressen att han är sjuk. Pamela får en välkommen tillbaka-tårta av Birgitta, Jackie och ett gäng random sjuksköterskor – hon blir så glad att hon nästan hånglar upp Jackie så att alla ser det. Senare erkänner Jackie för Pamela att hon känner sig osäker på sin nyfunna homosexualitet. De hånglar lite ändå. Samuel försöker få Alva att må bättre genom att lägga armen om henne men sen fortsätter han ändå gagga om UFO:n. Larry och Janet ”gör det” åtminstone tre gånger. Ernst går till Kottens sjukhusbädd och sopar till honom. Han räddas av en random sjuksköterska som har för många repliker för att vara random. Strax därefter tittar Larry in med en flaska Famous Grouse för att Kotten ska be om förlåtelse. Kotten slutar ha feber och attackerar istället Larry. Shaisteh påstår att hennes man är död – ändå ringer han och undrar vart hon är. Det visar sig att han är en hotfull figur som inte tål hennes självständighet. Eivor försöker tipsa henne om Jesus, som älskar henne ”fastän hon är muslim”. För att Gunvor ska träffa Nortons familj lagar hon en klassisk Lammgryta ála Gustafssons till dom. Clark tycker det är jättegott men de andra dissar henne – Efter att ha stiftat bekantskap med Tommys råtta och blivit erbjuden Clarks stöldgods freakar hon dock på hela familjen och stormar ut. Till och med Janet blir ställd, och släpper en cigg i maten. Taggen berättar för Alva att Ulrika också varit med om den drogade fejk-UFO-upplevelsen. Kotten äter inte tabletterna han får av Sjuksköterskan Med Repliker Men Utan Namn. Istället smyger han runt sjukhuset och letar efter Jackie som hon ser på sitt kontor hångla med Pamela. Pamela ser att Kotten ser och ler segervisst åt honom.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist.

Krediterad regissör: Richard Holm.


Kommentar

Slitz är borta från hyllan och ersatt av ett Tintin-album

Varför dinglar Valio-reklam på Mimmi Burger?

Norton dumpar ett sexpack Falcon framför kameran och prasslar sen i en lika uppenbar Hemköp-påse.


Citat

”Vad hon är? Hon är en kvinna! A woman! A woman in love!” /Norton

Clark: Han bonkar henne bara!
Sussi: Bonkar? Det var det töntigaste jag hört!

”Dra åt helvete! Jag är sjuk!” / Kotten

”Akut bakfylla? Ah, pröjsa krogen med våra skattepengar!” /Larry

”Bara tänk Larry, allt vad vi hade kunnat göra med dom pengarna. Bubbelpool i sovrummet, Maldiverna, kokosnötter och bastkjolar!” / Janet tänker stort.

”Kom igen Larry annars måste ju jag sticka ner på stan och fixa en Latin Lover”! / Janet

Janet: Jag är understimulerad. Och det är din plikt att göra något åt det!
Larry: Snälla Janet. Jag är inte snäll. Det visste du redan när vi gifte oss.

”Jag behöver ju vård!” / Kotten, på sjukhuset

Kotten: Var kommer du ifrån?
Shaisteh: Rottne.
Kotten: Är du invandrare?
Shaisteh: Yes
Kotten: Åh det är bra. Vi behöver dig, invandrarkvinnan. Du kan bli stadsminister.
Shaisteh: Jag ska tänka på saken.

Larry: Du behöver mig!
Kotten: Jag behöver syfilis också!

”Berätta mer om Jesus!” / Kotten

”Du är ju fan inte klok!” / Alva


Säsong 9


Tre kronor

No Responses

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *