📺 Tre kronor – avsnitt 106

Jackie vill att Kotten ska flytta ut


Avsnitt 106. Värmen är fortfarande av hos familjen Karlsson-Perssons. De tjatar om att bli en bättre familj, men en efter en försvinner från huset på mystiska sätt. Shaisteh tackar Kassler för att han engagerar sig i hennes liv. Sen berättar han att han gett sig på Farhad varpå hon freakar på att han lägger sig i. Kassler klampar sen in hos Karlsson-Persson och tar bort Janets fotboja (igen). Hon blir så glad att hon dansar på bordet (igen). Kassler snackar sen om Shaisteh och Farhad för Larry som fattar att ”Bengan är kär”. Eivor rullar ut med barnvagnen ur sjukhuset för en frälsningsturné. Sussi försöker lära Kassler att säga ”sju sjösjuka sjömän”. Alva försöker förhöra Samuel i ett religionsprov men Samuel är besatt av tanken att Kassler är Mr. Våldtäkt. Jackie går och pratar med Pamela som står och skurar i ett hörn. Hon säger att det ska bli ändring på allt men Pamela skjuter från henne (och skurmoppen). Janet går och fikar på Mälarmötet men kan inte låta bli att sno en gammal tants plånbok. Ulrika fortsätter hänga med Clark, vilket blir en snackis för var och varannan i Mälarviken – Kotten freakar, Samuel surar, till och med Sussi tycker det är en dålig idé. Men Ulrika gillar honom, kanske för att han är strulig och har snälla ögon. Larry går till kiosken och säljer några limpor Blend rakt över disken. På sin kurs blir Birgitta överfallen av frågor från den bittra kursledaren Reidun Bindestam, som verkar vara sur på världen. Kassler går till Kotten som sitter och sitter och gör slut på en flaska Lauders medan han stirrar på familjefoton och lyssnar på opera. Förundersökningen ser mörk ut och Kassler säger att han inte kan göra något för honom. Ulrika försöker ”göra det” med Clark. Hon förklarar att hon aldrig ”gjort det” förut och är lite nervös – han blir nojig, skjuter ifrån henne och ber henne gå. Shaisteh går till Kassler på burgern, dumpar Asrin hos honom varpå de blir ”kompisar”.  Ulrika har fortfarande inte gått hem till sig och säger att hon nu vill flytta in och bo hos Birgitta, som tycker hon ska ge både kärleken och sina föräldrar en andra chans. Hemma hos Korianders har dock misären ruttnat. Jackie vill att Kotten ska flytta ut. Eftersom de är svintrötta på varandra så packar han uppgivet sin väska. Kassler köper en till cola till Asrin (”glassmonstret”) som roar honom med uppenbara gåtor och konstiga komplimanger. Gunvor stannar uppe och stänger medan Norton åker hem för att se hur familjen klarat sig i sitt nya vita liv. Det gör även polisen, som kör hem Tommy som försökt sno en tants väska. I samma veva erkänner Janet att hon snott en plånbok. Larry erkänner att han har ”kursat smuggelcigg” och Clark nämner att han bombhotat socialen. Ulrika går hem igen och säger till Jackie att hon vill flytta tillbaka. Jackie blir glad och kramar om sina båda barn som går och lägger sig. De går upp och sen anländer Pamela. Hon frågar om det är på allvar nu och Jackie försäkrar henne om att Kotten flyttat ut. De omfamnar varandra lyckligt.


Krediterad manusförfattare: Karin Gidfors.

Krediterad regissör: Tomas Laustiola.


Kommentar

Ett ganska Kassler-tungt mellanavsnitt där inget särskilt händer förutom att Kassler går runt och hör hur läget är med alla karaktärerna.

Skön kiosktant som helt öppet köper Larrys limpor.


Citat

”Stavas soc med ett eller två s?” / Clark

Larry: Själv kanske jag skulle ta och… klippa häcken, eller… något sådant… idag.
Janet: Du kan få klippa till min häck precis när du vill!

Larry: Får man som hederlig och ärlig svensk erbjuda konstaplarna en kopp nybryggt kaffe och där tillhörande dopp?
Tommy: Dopp…?

Larry: Bengan, du har gått och blivit kär! Jag har inte sett dig så röd i ansiktet sen vi gick i åttan och du kom ut från cykelkällarn med Madde Pihl, eh?
Kassler: Madde Pihl… voi voi.

”Su sösuka sömän! Va ede nå sämt det här eller? Det är ju hets mot folkgrupp!” / Kassler

”Skulle du vilja att din lillesyrra limmade på nån hjärndöd b-ligist?” / Clark

”Dom saknar dig. Precis som jag saknar Lisen, Hans-Åke och lille River nu när dom inte bor hos mig längre” / Birgitta påminner oss om tidigare säsonger, som hon brukar.

Larry: Clark, det är ju inget fel på mammas bullar
Clark: De är ju skitäckliga!

”Ah inte moderat” / Loopad statiströst

”Du är ju inte riktigt klok” / Sussi

”Eduinteklok?!” / Janet


Säsong 9


Tre kronor

No Responses

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *