📺 Tre kronor – avsnitt 107

Snacket går.


Avsnitt 107. Clark är ute och snor tidningar när han ser Pamela lämna Jackies hus. Han nästan spricker av exaltation när han skvallrar om saken för Janet och Larry, sen bestämmer han sig för att sprida nyheten i hopp om att folk ska bry sig mer om dem och mindre om hans värstingfamilj. Det är för den delen mörka tider för Karlsson-Perssons – deras hus ska ut på auktion, men de tänker inte ge sig utan strid. Janet går och deppar på jobbet, men saker blir inte bättre för Abby säger att nu när hon inte har fotboja längre måste han låta henne gå. Superdepp uppstår. Ulrika klampar in hos Clark medan han sitter och skriver homofoba plakat om hennes mamma. Hon vill ge honom en andra chans och är redo att skolka från skolan för hans skull, men han vill bara vara kompisar för han vill ”vara fri liksom”. Kassler och Shaisteh har en lunchdejt på Tre kronor tillsammans med Asrin som bara spelar på sin Tamagotchi. Han köper tre stora Abby Special-mackor och är väldigt stolt, men sen får han tji eftersom de är såväl muslimer som vegetarianer och därmed inte äter skinka. Kassler blir fascinerad över sina egna vanföreställningar. Sen kommer Farhad och freakar, varpå Kassler freakar, varpå Shaisteh freakar. Men Asrin blir glad över att se sin pappa så situationen mynnar ut i ingenting. Clark och Tommy kommer hem efter sin anti-gay-kampanj och verkar väldigt glada över skvallret de ställt till med. Norton får höra talas om saken, slår sönder deras plakat och freakar hårt. Birgitta skriver sitt slutprov på kursen och efteråt säger Reidun Bindestam att hon ”lyckats mer än väl” och att hon varit hård mot henne för att Birgitta behövde provoceras till att göra sitt bästa. Abby gnäller om att pengarna på delit inte går runt så Tanja basunerar ut att de ska ha en fest. Kassler går till Samuel och freakar på våldtäktsanklagelser men Samuel blir bara ännu mer lyrisk över tanken på att Kassler skulle vara Mr. Våldtäkt. Pamela och Jackie börjar förstå att snacket går. På sjukhuset skvallrar tanterna och på burgern sopar Pamela till Larry när han pikar henne. Ernst ogillar Branteviks uttalanden om hårdare straff mot brottslingar, så han går till kollegan Bertil för att ordna ett möte med honom, Brantevik, Edgar Krum och Knut Ramström. Bertil är dock lika torr som kall, och anser att Ernst blivit dragen i smutsen av Kotten, och dessutom blivit för gammal överlag. Kotten försäger sig för sina barn och tvingas berätta att det är Pamela som Jackie är ihop med. Samuel och Ulrika tror att han bara hittar på. Sen kommer någon snubbe och kallar deras mamma för ”lebba”. Kotten är hemlös och står och deppar vid en telefonkiosk när han träffar Kassler. De pratar om hans advokat, Solveig Örnklint, och faktumet att saker ser mörka ut för Kotten eftersom van der Bast är en nitisk typ.  Janet freakar på visningen på Karlsson-Perssons hus eftersom alla kunderna är dissiga ”hyenor”. Efter att Larry pikat Pamela pikar han Jackie och säger att hennes privatliv inte är så himla privat längre. Abbys fest går av stapeln samtidigt som Ernst och Birgitta har en till långtråkig middag. Janet deppar om huset som ska säljas. Gunvor säger att de hade kunnat köpa huset själva om de bara hade pengar, varpå Janet blänger anklagande på Norton. Kotten kommer hem för att hämta lite grejer och Jackie freakar på honom eftersom hon tror att han är den som läckt ut hennes relation med Pamela. Hon knuffar ner honom på golvet medan han ser förbluffad ut. På Abbys fest spetsar Clark sin cola med sprit och sitter och glor. Sen valsar han ut på dansgolvet och börjar slåss. Abby och Taggen håller fast honom medan ser Ulrika andfådd och exalterad ut.


Krediterad manusförfattare: Charlotte Orwin

Krediterad regissör: Tomas Laustiola


Kommentar

Det här avsnittet går i princip bara ut på att Jackies och Pamelas relation läcker ut.

Värmen är av någon anledning tillbaka i Karlsson-Perssons hus nu. Kanske vinterkläderskämtet inte höll i längden.

Serien börjar på tal om det kännas lite manusmässigt kaotisk. En intrigtråd svänger åt ena hållet i ett avsnitt och sen åt andra i nästa, som om den ena författaren tar vid där den andra slutat. Särskilt Kassler har helt olika agendor beroende på vilka karaktärer han är i scen med.

Fantastiskt många exempel på pinsam dans på Abbys fest. Gillar också att det ska vara världens bästa fest, där alla är lyriska fastän de bara dricker läsk och dansar discodans som på ett barnkalas. Nästan så att man saknar the gritty days från säsong 5.

Undrar om den ”random snubben” kan vara Oskar eller Jacob från Samuels våldtäktslista.

Vilken jävla lärarutbildning har Reidun gått? Gissning: Ingen.

Janet har gått från rasist till antirasist till våldsbenägen och nu ömsint martyr. Gillar ändå ironin i att hon bara får jobb när hon har fotboja.

Ville Vessla-musik när Clark är ute och snor tidningar.

Clark har en Ronny & Ragge-tisha. För såklart.

Kassler har mjöl runt munnen när han äter mackor. Method acting.

Är Edgar Krum släkt med Viktor Krum? Finns det en möjlig Harry Potter-ingång till Tre kronor? Think of the possibilities!


Citat

”Jag såg tanten Koriander stå och hångla med Pamela… biff mot biff liksom!” / Clark

Janet: Får jag kicken?
Abby: Inte kicken. Men du måste sluta.
Janet: Men det är ju samma sak!
Abby: Ja, kanske det…

”Nu är du lite knasig.” / Asrin, om att Kassler köpt en skinkmacka.

”Har ni blivit galna? Har ni tänkt på att Pamela är mitt barnbarn va, er kusin?” / Norton. Ärligt talat är det möjligt att man kunnat glömma det vid det här laget när alla turer gått hit och dit.

”Jag har hört en hel del tokigheter om finnar också.” / Kassler, apropå rasism.

”Jag är en usel människa. Men tro mig, jag kommer att få mitt straff!” / Kotten gör PR för sin egen undergång.

Pamela: Han är en riktig godbit!
Shaisteh: Godbit…!

”Äru inte klok?!” / Abby

”Bryt!” / Regiassistenten utanför bild alldeles innan eftertexterna.


Säsong 9


Tre kronor

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *