📺 Tre kronor – avsnitt 111

Clark gör en Bimbo


Avsnitt 111. Jackie och Samuel har en fridfull julaftonsmorgon vid granen när en uppenbart skadeglad Pamela kommer in och visar upp bilden från förra avsnittet, som förstås är publicerad i Svenska Dagbladet. Jackie bryter ihop men på sitt håll säger Larry att han ska rama in bilden och sätta den på muggen. Skandalen stjäl också uppmärksamhet från Ulrika, som Birgitta märker inte är på sitt rum. Hon vaknar istället bunden i en säng i Clarks mysko källare. Clark ger henne lite Coca-Cola och försöker förklara att han inte kunde låta henne gå till polisen. Kassler kör Kotten från polisen till motellet där han numera bor, men ”bara för att det är julafton”. Jackie bryter ihop igen hon får reda på att Ulrika är borta – och även, för den delen, att hon haft ihop det med Clark. KidnapparClark och Ulrika tjafsar vidare den mysko källaren. Samuel berättar för Jackie att någon försökt våldta Ulrika. Jackie bryter ihop ännu mer. Ulrikas försvinnande engagerar alla i Mälarviken. Mitt i alltihop måste Samuel och Alva säga hej då eftersom hon ska till Indien. Sussi sticker till en telefonkiosk och ringer polisen och polisanmäler Clark. Mitt i dramatiken kommer fylle-Kotten hem munter som en lärka (med en papperstuss för raksåret). De berättar om vad som hänt – han freakar och vill hjälpa till men blir bortskjuten, till och med av Ernst. Gunvor och Eivor dricker snaps och ger varandra julklappar – han får en kockmössa och hon ett halsband som hon tycker ser misstänksamt dyrt ut. Han försäkrar henne om att pärlorna är av plast. Jackie får ett komplett psykbryt. Tanja spekulerar girigt i om Ulrika kanske blivit mördad när Sussi kommer och säger att hon tror att hon är med Clark, att hon polisanmält honom och att Clark enligt Ulrika är Mr. Våldtäkt. Ernst går till koma-Emmas bädd för att ”skiljas” – det går sådär för han bryter ihop. Sen säger Birgitta att hon inte vill gifta sig med honom, eftersom hon för första gången i sitt liv känner sig självständig. Han ser less ut. Sten gör PR för sin frälsningskampanj på TV och önskar svenska folket ”god jul i Kristus” tillsammans med Eivor. Kotten super vidare på Bakfickan. Alva, Sussi och Tanja går ut till ”hyreshusen” och kikar in i ett källarfönster där de ”ser” den kidnappade Ulrika. Janet börjar freaka på att Sussi och Clark inte kommit hem – Sussi ringer och avslöjar att Clark tagit Ulrika som gisslan och att hon ringt polisen. Kotten vill komma bort från motellet för att hitta sin kidnappade dotter men alla taxibilar är upptagna. Under tiden tjafsar KidnapparClark och Ulrika vidare i den mysko källaren. Clark avslöjar att han är oskuld och Ulrika tar det här som bevis på att han inte är en våldtäktsman. In klampar Tanja, Sussi och Alva och Clark ser ynklig ut. Fylle-Kotten ranglar runt i natten, sätter sig i sin bil, backar in i nåt skit och kör sen iväg. I en helt bortglömd sidointrig ”träffar” Farhad Asrin på sjukhuset och övertalar henne att ”hälsa på farmor och farfar”. Clark hör sirener och springer iväg, jagad av polisen – han kutar ut i vägen just när fylle-Kotten kommer körandes. Han gör en Bimbo och stirrar in i ljuset. Alla lyckas anlända precis när Clark blir påkörd. Sen står tjejerna och tittar på när Janet omfamnar sin medvetslösa son.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist

Krediterad regissör: Klas Karterud


Kommentar

En väldigt anonym säsong 9 går i mål. Allt fokus ligger på Clark och Ulrika i det här avsnittet, kanske för att inga andra intriger är mycket att ha.

De gamla hyreshusen är uppenbarligen bara ”någonstans” och Clarks och Ulrikas kidnappningsdrama är inspelad i en studio.

Undrar om hon som spelar Emma fick bra betalt för sin komaroll.


Citat

Kotten: God jul, förresten.
Kassler: Ha inte för stora förhoppningar på det, du har inte läst tidningsrubrikerna ännu.

Clark: Jag är ingen våldtäktsman i alla fall. Jag fattar inte hur du kan tro det.
Ulrika: Ja men du fattar ju ingenting. Det är det som är felet med dig.

”Hon är inte bra sällskap för honom!” / Janet om Ulrika.

Tanja: Antagligen har hon gått under jorden och bytt identitet!
Sussi: Du är ju knäpp. Varför skulle hon göra det?
Tanja: Varför? Med en morsa som är lesbian och en farsa som hänger på krogen med transvestiter. Jag skulle ha emigrerat!

Ernst: Du, Pamela… jag har nog betett mig en smula irrationellt.
Pamela: Ja det är ju också ett sätt att uttrycka det på.

Abby: Bengt hur är det. Poliser firar väl inte jul
Kassler: Nä det skiter vi i. Vi jagar bovar istället.

”Jag fattar inte vad han håller på med. Han har inte missat tjuren Ferdinand en enda gång i hela sitt liv.” / Janet om Clark.

Tommy: Clark hatar ju snutar!
Janet: Ja vem gör inte det?!

Clark: Har ni ringt snuten?!
Tanja: Jamen det är klart vi har, pucko!

”Det var så jag tänkte också…”
”Man vänjer sig väldigt snabbt”
/ Loopade statiströster, kommer två gånger på en scen och sen två gånger till i en scen till och sen två gånger till i en scen till och sen slutade jag räkna.

”Ah, inte moderat” / The loopad statiströst of loopade statiströster.

”Han är helt sjuk i huvet” / Samuel.

”Du är inte klok.” / Ulrika

”Är du inte klok?!” / Janet


Säsong 9


Tre kronor

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *