📺 Tre kronor – avsnitt 113

En maskerad man går in på burgern och kastar en molotov cocktail på stället.


Avsnitt 113. Tommy bombarderar koma-Clark med hårdrocksmusik medan resten av familjen har bomull i öronen. Jackie går till en stram finlandsvensk terapeut och gaggar om sin självbild, nu när hennes borgerliga liv är i spillror, samt anekdoten om Harriet. Det slutar med att hon har en bölfest med sig själv. Sten fortsätter att på ett passiv-aggressivt hotfullt sätt locka folk till HelGons prylshop – Tanja nappar på en gång och lockar sen över Samuel via usla ordvitsar. Birgitta går och hälsar på Sten och Eivor, hon blir genast kidnappad på en passiv-aggressivt hotfull lunch. Luffar-Kotten äter matrester utanför en grill. Pamela kommer förbi, skäller ut honom för att han är hemlös och ger honom en hundring, ber honom köpa en kaffe och ”tänka efter på vad han håller på med”. Gunvor går till Sten och försöker häva kontraktet på Tre kronor. Han vägrar på ett passiv-aggressivt hotfullt sätt. Kassler har ”kört fast ute i Rottne” på jakt efter Farhad och Asrin så han ber Amir att åka ut och vara hans invandrarspion. Sten vill hålla en gudstjänst på Tre kronor om Sodom och Gomorra (utifrån en ”egen tolkning”) eftersom han anser att ”Mälarviken måste resa sig från synd och renas i den gudomliga elden”. Eivor är tveksam men blir genast tystad av Sten på ett passiv-aggressivt hotfullt sätt. Sten fortsätter därefter att dra sitt nät genom att låna ut hundra tusen till Abby. Larry vill kränga Taggens tavlor till en man med märklig uppenbarelse inne på burgern. Norton freakar och övertalar gubben om att Larry i själva verket är kronisk mytoman, eftersom han vet att ”den där” är ”civilsnut”. Taggen freakar på Abby och Tanja för att de tar pengar av Sten. Efter sin bölfest kommer Jackie på att Ernst alltid måste ha vetat om hennes läggning. Sen går hon hem till Pamela som sitter och tjurar vid en kall kopp te eftersom Jackie inte vill ha barn. Sten går till Karlsson-Perssons med en passiv-aggressiv inbjudan till en ”Jesusfest” på Tre kronor. Där är dock Norton och motar honom vid grind. Taggen ältar för Sussi om allt Sten gjort i Mälarviken. Han ber henne att aldrig ha något att göra med honom och hon är accepterar tveksamt. Kotten äter på restaurang fastän han bara har småpengar att betala för. Han blir räddad av Birgitta och en iskall Ernst. Sen går de hem för en mysig kopp te, varpå Ernst roar henne med rasistiska stereotyper och smör. Birgitta berättar för honom, helt på tal om ingenting, att hon sett Jackie försöka dra ut pluggen på koma-Emma. En maskerad man går in på burgern och kastar en molotov cocktail på stället.Krediterad manusförfattare: Malin Lindroth
Krediterad regissör: Thomas Kaiser.


Kommentar

Det stora teavsnittet. Te är den nya grejen i Mälarviken verkar det som.

Branden på burgern har en viss… ska vi säga helvetisk feeling.

Gunvor stirrar på Nortons mun när hon pratar med honom.

Gillar Pamelas konsekventa karaktär. Även fast Kotten är hemlös, som hon en gång också var, dissar hon honom som om det är hans fel.

Först Kassler och Samuel och nu Kassler och Amir. Kassler borde fått en egen serie.

När Jackie pratar med den finlandssvenska terapeuten börjar hon själv prata finlandssvenska (”De’konstit”). Lite awkward. Scenen är också störig, för hennes realisationer är bara repriser av vad hon sa i avsnitt 108.

Riktigt bra spännvidd mellan Norton och Sten. Dramaten ain’t no lie.


Citat

Tanja: Där kommer Jesus och de sju dvärgarna.
Sten: God morgon! En strålande dag!
Abby: Ja, jag har bytt lysrör.

”Ja, den min vän, den kan vi inte värdera i pengar. Men vid försäljning, tar vi 275.” / Sten om Bibeln.

Samuel: Vad är det där då? Massageapparat…!
Tanja: Magic blender ser du väl!

Samuel: Men har han inte nåt skumt i blicken. Nästan som den där snubben i När lammen tystnar. Och allt det där snacket om Jesus, man blir ju helt…
Tanja: Äh vad spelar det för roll. Man blir ju STENRIK!

Sten: Kom och säg hej till Jesus
Tommy: Men han är ju död!

”Jag ska be för dig, Harry Karlsson” / Sten. Känns även som titeln på en feel good-bok.

”Det är vansinnigt!” / Shaisteh, på persiska men det gills.

”Han är ju helt sjuk i huvet!” / Taggen


Säsong 10


Tre kronor

Post A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *