📺 Tre kronor – avsnitt 115

Stens djävulska pannlåga


Avsnitt 115. Clark har vaknat ur sitt koma men är inte gladare för det – han rekommenderas att stanna på sjukhuset i flera dagar och är fortfarande huvudmisstänkt våldtäktsman. De flesta andra i Mälarviken är också sura på varandra. Samuel freakar på Ulrika, Jackie freakar på Pamela, Taggen freakar på Sten, Eivor freakar på Taggen och Clark freakar på Norton. Sten har en till passiv-aggressiv gudstjänst om hur alla som inte gillar dem drivs av avundsjukans demon och måste hållas på avstånd. Detta gör Tanja till en total Stenbot varpå Taggen blir skrämd. Clark sticker från sjukhuset trots att läkarna rekommenderar att han stannar kvar. Han går sen underdånigt till Sten och ger honom en kram, samtidigt som han går runt och blir arg på alla andra utan anledning. Amir hittar Asrin och Farhad i ett hyreshus. Sten tvingar över Birgitta och Ernst på en till middag. Det blir apelsindränkt cous cous, vilket Birgitta aldrig hört talas om. Naturligtvis pushar Sten Ernst om Kotten på sitt passiv-aggressiva sätt. De är precis på väg att börja bråka om barnomsorg, eftersom Sten hatar dagis och arbetande kvinnor, men de avbryts av Stens djävulska pannlåga. Shaisteh har sin sista dag på sjukhuset eftersom hennes vikariat gått ut. Jackie får dåligt samvete för att hon inte noterat saken tidigare, men lyckas ge henne en sex månaders praktikplats och en rekommendation till soc. Tommy vill sno saker men Clark vill ”ta det lugnt”. Kotten är med i Bobban Uschebergs debattprogram. I logen blir han sminkad för att se ut mer som en lodis. Kotten vill prata om sin skuld och sin skam men Bobban försöker hela tiden ”gå tillbaka till soptunnan”. Larry och Clark ska gå och tacka Sten Frisk men ingen annan i familjen vill följa med eftersom de är de enda i Mälarviken som fattar att Sten är störd. De klampar sen in på middagen som Sten har med Ernst och Birgitta med en av Taggens tavlor som gåva. Sten tar tillfället i akt att betala 700 för den och Clark reagerar konstigt. Samtidigt har Taggen och Norton gått ihop sig som ett gäng gangsters för att ”få bort” Sten. På tal om ingenting börjar det klia över hela Janets kropp och hon blir övertygad om att det är elallergi från fotbojan hon hade i förra säsongen. Efter middagen freakar Sten på Eivor på ett mycket opassivt-aggressivt sätt om att hon ska börja jobba igen. Amir smyger i trapphuset på Farhad och Asrin medan de går ut på en balkong. Clark sprejar Framgångsyrkans logga över Taggens tavlor.


Krediterad manusförfattare: Monica Giselson
Krediterad regissör: Thomas Kaiser


Kommentar

Det händer verkligen inte mycket i det här avsnittet. Det mest rafflande borde vara Amirs jakt på Farhad men det får vi inte ens se något av.

Kassler, på tal om det, som brukar vara seriens actionmotor är helt på avbytarbänken nu, allt han gör är att gå runt och muttra om Rottne.

Kotten scen på sjukhuset med Jackie är helt obefogad eftersom hon bara ger honom ett plåster på huvudet. Det hade han väl kunnat göra själv.


Citat

Bobban: När jag träffade dig på stadsmissionen hade du blivit nedslagen när du hade ätit ur en soptunna…
Kotten: Riktigt så var det inte. Jag letade efter tomglas som jag skulle panta. Det är ju också ett sätt att tjäna pengar. Ett hederligt och miljövänligt sätt, dessutom.

”Ni tittar på Alltinget. Här snackar vi allt om inget!” / Bobban

”Det finns rätt och det finns fel sätt att diskutera på. Jag hatar när folk bara ska… säga emot!” / Stens definition av diskussion.

”Men fattar du inte? Sten är gud!” / Clark

”Du verkar ju helt störd” / Taggen

”Det är så jag tänkte också”
”Ja man vänjer sig väldigt snabbt”
”Ah, inte moderat”/ sägs minst 3 gånger, två i en och samma scen.


Säsong 10


Tre kronor

Post A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *