📺 Tre kronor – avsnitt 118

En groggy doktor Roland låtsas som att det regnar


Avsnitt 118. Sten börjar dagen med att skamma Eivor och försöker bota Lill-Klas fyrtiogradiga feber med kristen healing. Clark har blivit galen i Jesus och Larry går med i Framgångskyrkan för att ta reda på mer om Sten, ”undercover”. Taggen har stulit tillbaka sin tavla från Sten som istället hittar en tavla på Hitler på väggen. Sten krossar den ondskefullt och försöker sedan se samlad ut. Strax därefter beordrar han sina undersåtar att hitta, men inte ”straffa”, den skyldige innan det kommande vinterdopet, den ”heliga stund” då alla ska ”ingå i gemenskapen”. Farhad pushar Shaisteh om att flytta tillbaka till Iran. Jackie äter oförklarligt en påse Polly. Kassler förhör en groggy doktor Roland som röker cigarill och låtsas som om det regnar. Larrys försök att sälja Framgångskyrkans skit är en patetisk uppvisning. Ännu mer patetisk är Kotten som nu är officiell uteliggare – de gamla musketörerna i Blackeberg har en tråkig scen vid en återvinningsstation. Det visar sig att Lill-Klas har en långt gången öroninflammation – Sten jagar ikapp Eivor på sjukhuset som vanligt och har en typisk passiv-aggressiv pratstund med Jackie, som samtidigt fått reda på att hennes barn inte varit i skolan på en vecka (eftersom de blivit Stenbots). Eftersom Janet fortfarande lever strömlöst köper Larry en husvagn där familjen – och Kotten – kan ha en mysig middag i vintertid. Alla utom Janet, som surt står ute i kylan och Norton som inte får komma in eftersom han kallat Larry för dum. Kidsen i Framgångskyrkan diskuterar ett straff för Taggen och Clark bestämmer sig för att bygga en övertydligt blinkande bomb som han därefter monterar i Taggens brevlåda. Gunvor gaggar med Birgitta om män. Eivor vågar inte gå hem så hon tar sig ett gagg med Gunvor hon med. Gunvor tycker att Eivor ska flytta hem till henne, men istället för att göra det direkt går Eivor hem till Sten som tvingar henne att sova i skafferiet igen. Kassler har tagit sig ett snack med myndigheten och det visar sig att det kan bli svårt för Shaisteh att stanna i Sverige eftersom Farhad outat för myndigheterna att de ljugit när de sökte asyl. Även Norton har ett gagg med Gunvor, ett hårt snack om moral. Det visar sig att Jackie äter en massa Polly för att hon kanske är gravid. Taggen ska gå och hämta kvällspost när Samuel i sista stund räddar honom från bomben som går av. De stirrar på brevlådan som pyr hotfullt.


Krediterad manusförfattare: Gunnar Svensén

Krediterad regissör: Richard Holm


Kommentar

Ett sådant avsnitt där inget händer förutom att folk går runt och gaggar. Av någon anledning ska alla flytta ut och in hos var och varannan. Nu hade de behövt Reines flyttfirma.

Otroligt störigt att Gunvor ber Eivor gå hem och hämta en massa onödigt skit när hon är på burgern för att hon inte vågat gå hem till att börja med.

Janet skrattar uppenbarligen på riktigt när Larry adlibbar sin ”the king”-replik.

Var Polly en officiell sponsor? Jackie har en del matchande blå och lila kläder.

Gunvor och Norton får nästan till en riktigt bra scen när de har sitt gagg.


Citat

“Sånt där går ju över. Det är ju som… ska” / Larry

”My name is King… Larry the King!” / Larry

”Du får va min bodyguard… du och Jesus” / Tanja

”Du kan ju inte jämföra en sekt med en bräda på hjul” / Norton

”Ni kommer brinna i helvetet allihop!” / Doktor Roland, något profetiskt

”Ska ja få spöa honom?!” / Janet missförstår Larrys ”surprise” och tror det är Kotten och inte husvagnen.

”Spring och panta några burkar eller nåt…!” / Janet till luffar-Kotten.

Pamela: Du brukar väl inte äta godis!
Jackie: Näe…!
/ Inte alls forcerad dialog

Eivor: Sten kommer att bli galen!
Gunvor: Bli galen, han har varit galen hela sitt liv du.

”Det var det sjukaste jag varit med om!” / Samuel

”Han är sjuk i huvet!” / Clark om Taggen.


Säsong 10


Tre kronor

Post A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *