📺 Tre kronor – avsnitt 120

”Rakastan sinua!”


Avsnitt 120. Emma är död och Ernst går runt och gaggar för alla som vill lyssna om hur han drog ut pluggen. Larry råkar berätta för ungarna att Norton och Taggen kränger falska tavlor varpå alla blir sura på Norton (igen). Eivor har en blåtira efter att Sten misshandlat henne – han börjar dagen med att försöka tvinga henne till att säga förlåt. Shaisteh ligger på sjukhuset efter överfallet i förra avsnittet. Kotten är på plats på sjukhuset och dyker upp lite överallt. Kassler får besök av Mirette Mattsson från rikskrim angående Taggens förfalskade Munch. Kassler blir vred.  När Shaisteh ser Eivors blåtira bestämmer hon sig för att försöka stanna i Sverige – hon förvirrar dock Kassler genom att packa sin necessär. Norton pushar Taggen som nu har snajdiga kläder och en ny, fräsch mobiltelefon. Taggen blir nervös. Eivor säger till Sten att hon vill skiljas. Han reagerar genom att, mystiskt tillmötesgående, vilja flytta ut samma kväll. Kassler försöker snacka med Sussi men hon freakar och säger bestämt att det är slut *ledsen pianomusik* Alla i Framgångskyrkan snackar ihop sig om hur de inte gillar Stens försäljningstävling och att de inte fått betalt. På Framgångskyrkans möte påpekar Samuel gruppens klagomål och Sten reagerar, mystiskt tillmötesgående, genom att blidka alla deras krav och fortsätta jubla om kärlek och förlåtelse – sen avslutar han helt sonika sin ledarpost och när han gått dissar alla Samuel (igen). Shaisteh åker till Rottne för att snacka med Asrin men finner att de redan åkt och att flyttgubbar kånkar ut med alla saker, inklusive Asrins nallebjörn. Eftersom hon nu är hjärntvättad till förlåtelse blir Ulrika sams med Kotten. Taggen deppar på en olycksbådande parkbänk – folk ringer honom stup i kvarten och han har svårt att säga nej till högsta budet. Naturligtvis är det en fälla gillrad av Mirette Mattsson, som vill ha tre polisbilar men får nöja sig med en för Kassler är vred. Sen träffar han Shaisteh och är jättemysig istället. Eftersom hon hotas av utvisning så passar han rentav på att fria till henne och hon säger ja (”Rakastan sinua!”). En till såsig scen följer när Jackie och Kotten blir sams (igen). Sten vaggar hem till Eivor och verkar moloken. Han säger att han ”bara kört runt lite” och att han vill sova på soffan en natt innan han ”försvinner”. Därefter låtsas han bryta ihop i sorg och Eivor går på alltihop och förlåter honom. Peo Olsson (från säsong 8) dyker upp för att ge Kotten ett jobb som krönikör. Taggen går till sin köpare för att sälja sin tavla men blir såklart haffad av Mirette. Birgitta har stämt träff med Ernst men när hon kommer hem till honom ligger han livlös på golvet.


Krediterad manusförfattare: Karin Gidfors.
Krediterad regissör: Tomas Laustiola.


Kommentar

Det stora förlåt mig-avsnittet. Såsmätaren går i taket ofantligt många gånger.

Också avsnittet där Sten säger ”Eivor” fem hundra gånger.

Vi vet för övrigt sedan tidigare att ”förlåt” är Stens bästa vapen.

Det är värt att påpeka en gång till att VM-affischen är kvar i Kasslers arbetsrum. Den, Birgitta och Gunvor är seriens enda riktiga veteraner.

Lustig ironi att Shaisteh kommenterar Eivors blåtira när det var vice versa när hon första gången dök upp.

GUL-klockan som Samuel har borde ha blivit en evig klassiker.

Taggens ”nya fräscha mobil” är en Nokia 3110. Han försvarar sin dyrgrip med att han ”behöver den för affärerna” och för att vara rättvis så är det väl ungefär samma typ av telefon som dagens kriminella använder. Taggen var kanske the OG…!


Citat

Jackie: Häromdan så tänkte hon låta sig döpas av Sten Frisk
Kotten: Va?
Jackie: I en bassäng!

”Du jag kan inte bara släppa det där, är du säker på att du ska göra abort?” / Pamela är avspänd om saken.

”Det här var en sista kärleksgåva till Emma” / Ernst om hur han tog död på sin fru.

”Nu blev det feeeel…” / Ernst

”Kommissarie Kassler, ska jag ta det personligt?” / Mirette Mattsson

”Eivor jag behööööver ju dejjjjh!” / Sten

”Nej, nej, nej, nej, nej, nej”/ Birgitta har bara ett ord när hon hittar Ernst.

”Fan de ju inte klokt” / Kassler


Säsong 10


Tre kronor

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *