📺 Tre kronor – avsnitt 121

Blodig stämning.


Avsnitt 121. Efter en dags fejkad sorg är Sten glad som en lärka och vill nu adoptera Eivors barn. Polisen tar alla Taggens målargrejer från Karlsson-Perssons hus, och det visar sig att Janet varit allergisk mot terpentin, inte el. Ernst ligger i koma. Sten är i gasen på församlingsmötet – först botar han en blind gubbe (tydligen), sedan straffar han Tanja med en konstig, lodrät örfil och tvingar Clark att örfila Ulrika. Kassler är med på Taggens förhör och pushar honom om hans partner in crime. Kotten sätter sig på burgern för att skriva en artikel om Sten Frisk – som av en händelse språkar han med Norton, som genast låter sig intervjuas genom hela avsnittet. Janet drar på strömmen i huset igen. Hon vill engagera Larry i en kampanj mot Sten men de ”gör det” istället. Sussi hälsar på Taggen som sitter i sin cell – de blir av oklar anledning ihop igen. Tanja har fått onda ögon och örfilar Samuel. Janet klampar in på Stens kontor och freakar på honom om Clark. Sten reagerar genom att äta hemmalagad marmelad. Abby freakar på Tanja för att hon nu är helt störd – han ger henne ett ultimatum. Kassler tror att hans advokat, Kurt Walter, kan fixa så att Shaisteh stannar i landet, ”kolleger emellan”. Kurt Walter visar sig däremot vara en hal jävel som inte tänker särbehandla honom. Clark skvallrar till Sten om Kottens artikel (som han tydligen fått reda på). Sten reagerar genom att freaka på honom om Janets hot och att Clark nu måste bestraffa sin mamma (!). Ulrika hälsar på Koma-Ernst och tycker att Sten borde väcka honom till liv. Jackie freakar men Birgitta velar. Sten klampar in på burgern för att psyka Kotten. Norton freakar järnet och det blir blodig stämning. Jackie hotar Koma-Ernst om att göra abort om han inte vaknar. Sten spekulerar om Mälarvikens alla syndare med Eivor över middagen. Han bestämmer sig för att ordna ett möte om kyrkans framtid, där han ”rensar luften, en gång för alla”. Sen tar han ett samtal från pastor Markussen från Norge som vill prata om HelGons resultatrapport. Det blir inget roligt samtal eftersom han tydligen inte tjänat ihop nog med pengar. Han tigger om ”en chans” men den norska prästens dom är hård. Sten anklagar Eivor och hela Mälarviken för hans egna motgångar och börjar slå henne igen. Norton går till Kassler och anger sig själv. Pamela känner sig utanför och deppar framför TV:n när Jackie kommer och säger att hon vill behålla barnet. Clark smyger sig på Janet med ett baseballträ. Hon undrar vad han håller på med och han bryter ihop.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist
Krediterad regissör: Tomas Laustiola


Kommentar

Ganska uppenbart att många scener nu bara är desperata expositionsdumpar. Kotten sitter till exempel i burgern hela avsnittet medan den ena efter den andra karaktären kommer och går.

Ernst är nummer vem-fan-vet i ordningen att hamna i koma.

Vid det här laget borde serien ha bytt namn till Sjukhuset

Startmüslin är tillbaka, likaså något så flådigt som Arlamjölk.

Sten fortsätter säga Eivor vart fjärde ord.

Lustigt att Sten har en boss.

Det finns en scen där Kotten och Eivor pratar om Sten medan Kotten för anteckningar med andra handen! Återstår att se om det är en slump.

Arken om Janets elallergi var ingen höjdare

Komiska ”svusch”-ljud när det ska örfilas

Inte konstigt att Pamela känner sig utanför, hon har inte gjort något på typ två säsonger.


Citat

Clark: Vadå, det är ju min morsa.
Sten: Ja! Nu är det dags att du visar vem som bestämmer. Ge henne en minnesbeta.

”Gjorde det ont? Bra.” / Sten

”Jag tyckte han var rätt schysst i början. Men nu går han ju på som den dära Charles Manson ungefär” / Abby

”Nu ska hela rasket rivas” / Norton är old school

”Rannnnnnsaka dig själv, kvinna!” / Sten

”Jag är inte vän av våld. Men om du inte lämnar den här restaurangen inom fem sekunder så ska jag ta din flottiga jävla skalle och köra upp i arslet på dig och vrida medsols sju gånger!” / Norton är på Duke Nukem-humör med Sten.

”Du är ju sjuk i huvet” / Samuel

”Är du inte klok?” / Clark


Säsong 10


Tre kronor

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *