📺 Tre kronor – avsnitt 122

Kassler och Shaisteh ska gifta sig ändå.


Avsnitt 122. Eivor lämnar Sten med ett dramatiskt kuvert. Taggen har släppts efter att Norton anmält sig själv. Janet vill spränga Sten i luften. Sten läser Eivors brev och reagerar genom att psyka ut fullständigt. Kotten myser i sin husvagn efter att hans stora artikel om Sten blivit en succé. Jackie och Pamela diskuterar barnnamn – de gillar Emma men inte Laban. Kassler och Shaisteh morgonmyser i en för trång säng. Sten går omkring i Mälarviken med ett blödande sår i huvudet. Clark väljer fortfarande honom före sin familj och får veta att han kommer få en ”uppgradering” på det stundande framtidsmötet. Ulrika och Tanja bestämmer sig för att sluta i Framgångskyrkan. Kotten ramlar in i Peo som tipsar honom om att bli programledare åt Bobban Uscheberg i Träsk-TV. Den slemmiga advokaten förhör Kassler och Shaisteh separat – de har olika utsagor om hur de träffades och han kan bara säga ”jag är ledsen”. Birgitta läser Aftonbladet för koma-Ernst. Kotten jobbar nu på burgern utan vidare förklaring. Jackie droppar sin graviditet för ungarna De reagerar sådär. Den blodige Sten går in på sjukhuset för att leta efter Eivor – han träffar Birgitta och påstår att han drabbats av stigmata. Hon sätter honom i en rullstol och kör honom till ett rum, där han genast börjar luska i hennes privatliv. Hon berättar om koma-Ernst och sina känslor av skuld, börjar böla och be till gud. Shaisteh och Kassler tar en vinterpromenad efter att ha fått bröllopet nekat. Shaisteh är som vanligt oresonligt god inför tanken på att tvingas fly från landet medan Kassler är sur och ska säga upp sig. Kotten, Jackie, Larry och Janet planerar aktioner mot Stens framgångsmöte. Jackie säger att hon vill prata med Kotten enskilt så de sätter sig en meter bort på bordet intill.  Hon berättar att hon är gravid och att han är pappan. Han blir ställd. Sten hittar Eivor på sjukan. Han påstår att han bara ska ge henne en väska med kläder och i förbifarten att de hör ihop för alltid och att hon kommer komma tillbaka. Tanja masserar Abbys själ. Gunvor försöker gulla med Norton på häktet men han freakar våldsamt och slänger ut henne. Jackie kommer till burgern och får välsignelse av Kotten, som nu säger att de ska bli en mamma-mamma-pappa-barn-familj. In kommer Kassler och Shaisteh, som alla tydligen väntar på för att gratta. De berättar att allt gått åt skogen men att de ska gifta sig ändå. Clark berättar för Ulrika att han ”blivit befordrad” i kyrkan. Hon säger att de inte behöver ”Stens äckliga kyrka” och han gör slut. Eivor och lill-Klas flyttar in i Kottens husvagn.


Krediterad manusförfattare: Cilla Jackert
Krediterad regissör: Tomas Laustiola


Kommentar

Gaggigt avsnitt som bara bygger upp finalen och binder ihop plot points på ett något desperat sätt. Typ: Varför väntar alla på burgern för att gratta Kassler och Shaisteh på tal om ingenting? Helt ologiskt.

När Peo dök upp i förra avsnittet sa han att han ville ge Kotten ett jobb på ”hans tidning”. Nu visar det sig att det är självaste Svenska Dagbladet, men det fick han tydligen inte säga högt i TV. Birgitta läser bara Aftonbladet, vilket kanske förklarar varför hon är den enda som inte fattar att Sten är störd nu.

Kasslers föräldrar heter Helena och Jorma. De kan inte komma till bröllopet eftersom ”hon blivit så dålig”. Samt för att vi inte har råd att casta dem.

Härligt uselt ljudpålägg när Kassler och Shaiseth har sin vinterpromenad.

Gunvor vill åka långt långt bort med Norton, ungefär som Verner ville åka långt, långt bort ända till Gullmarsplan.

Man tror nästan att Kottens husvagn ska explodera i slutet.


Citat

Shaisteh: Dom har säkert mikrofoner här inne. Eller dolda kameror
Kassler: Tror du?
Shaisteh: Ja.
Kassler: Då vill jag visa dom nånting! *slafs slafs smuck*

Sten: Du är så vacker.
Eivor: Jag har ett stort blått öga.

Abby: Ingen mer Framgångskyrkan. Eller Sten Frisk.
Tanja: Nej, det är helt ute. Min nya grej är kinesologi!
Abby: Okej?
Tanja: Det är jättehäftigt! Man masserar aura liksom…

Sten: Det smärtar mig att se så mycket bitterhet.
Janet: Smärta, du vet ingenting om smärta ännu.

Sten: Har du hört talas om stigmatisering?
Birgitta: Ja, det här tycker jag mest ser ut som skärsår…

”Ja så kommer vi till min favoritbit i dom här förhör… öh, samtalen!” / Advokaten

”Skrämmande! Men välskriven.” / Advokaten om Kottens artikel

”Det är lugnt, Clark… eller Larry!” / Janet säger fel namn utan att någon orkar ta en till tagning.

”Carpe dijemm!” / Peo

”Rätt kul. Gissar jag.” / Samuel ligger efter i engelskan.

”Klas Koriander är min… Pontius Pilatus!” / Sten

”Jag vill personligen mosa det fula lilla trynet. Ta nossarna i en vitlökspress!” / Janet

”Här kommer flatan som snodde mig på 20 miljoner, precis vad vi behöver” / Janet om Jackie.

”Have a shower! Have an hour in the shower!” / Larry


Säsong 10


Tre kronor


Bonusbilder

Fem nyanser av Sten Frisk

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *