📼 Vem var bruden? (1960)

mini2star 

Sunkig komedi där polaren Dino övertalar Tony Curtis att övertyga sin ”svartsjuka” fru (Janet Leigh) att han faktiskt jobbar för FBI. Allt så att de kan vara ute och ligga runt med andra! En riktig FBI-agent blir förstås inblandad och en otroligt långsökt intrig leder till en final i Empire State Building (fast källaren, så få inte för höga förhoppningar). Trög och dum, och Leigh behandlades med större värdighet i Psycho samma år, vilket väl säger en del. Lustigt nog är även John McIntre (sheriff Chambers) och Simon Oakland (psykologen i slutet) med på skutan här, den sistnämnde är halvt engagerad som någon slags rysk spion.

Taggar och kopplingar: Sexism i Hollywood, it ain’t new. Jaime Lee Curtis (som är dotter till Leigh och Curtis) var med i Camerons True Lies som känns inspirerad härifrån via några steg.

Who Was That Lady? 1960 USA 115 min. sv/35mm/1.85:1. R: George Sidney. S: Tony Curtis, Dean Martin, Janet Leigh, James Whitmore, John McIntire, Barbara Nichols, Larry Keating, Larry Storch, Simon Oakland, Joi Lansing, Barbara Hines, Marion Javits, Mike Lane.

försökigen

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *