📺 Tre kronor – avsnitt 116

Hundra procent sekt.


Avsnitt 116. En kvittrande Sten hetsar Eivor med en lyxfrukost eftersom hon ska börja jobba, trots att han kvällen innan var mordisk om saken. Dessutom har han bestämt att barnen ska börja dagis, vilket han också fördömde nyss. Pamela gör ett graviditetstest och sticker till Linköping för att ”hälsa på Klimax”. Familjen Karlsson-Persson freakar på Clark för att han sabbat Taggens tavlor, utom Janet som fimpar strömmen i huset eftersom hon är övertygad om att hon är allergisk mot el, samt Sussi som freakar på Larry för att han sålt Taggens tavla. Clark är dock såld på Sten och blir näste man att gå med i Framgångskyrkan, som nu är hundra procent sekt. Sen övertygar Tanja Ulrika om att gå med också, så att Clark kanske börjar gilla henne igen. Jackie och Birgitta har ett upplysande snack om Ernst och hans hangup på koma-Emma. Jackie får veta att Samuel inte varit i skolan på flera veckor. Hon söker av någon anledning hjälp från luffar-Kotten som numera bor på bänken. Taggen går till Tre kronor och freakar på Framgångskyrkan. Det blir Body Snatchers-stämning och han kallar dom nazister. Larry går till Sten för att deala tillbaka Taggens tavla, men Sten mutar honom med en handfull tusenlappar. Sten har köpt ett teleskop till Samuel, såklart med oklar återbetalningsplan. Birgitta gör slut med Ernst över koma-Emmas kropp. Han blir deppig men muntras upp av Norton på burgern som inspirerar honom till att ”sticka till kusten” och inte komma tillbaka förrän han är klar över vad han vill. Jackie och Kotten ska ha sitt snack med Samuel om hans skolkeri – nyheten om teleskopet gör dom ännu argare och de går allesammans till Sten för att försöka lämna tillbaka det. Det blir en typisk passiv-aggressiv ordkamp där de inser att Sten är helt störd. Taggen går till Stens kontor för att sno tillbaka sin tavla men blir förstås påkommen av Sten och hans lärjungar. Mer Body Snatchers-stämning uppstår och de kastar ut honom. Amir har ringt Kassler och berättat vart Farhad är. Kassler leder därför ett halvt dussin poliser beväpnade med AK-47:or för att haffa honom. Taggen har fått nog av Sten och accepterar Nortens oklara fuffensplan. Haffandet går förstås problemfritt men Farhad tjallar på Amir och Kassler tar in dom båda. Jackie och Kotten ”gör det”. Sten freakar på Eivor och låser in henne i skafferiet.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist.

Krediterad regissör: Richard Holm.


Kommentar

Nu börjar Sten ta över hela serien – praktiskt taget ingen tråd där inte han finns.

Pamela påstår att hon inte blivit gravid efter 48 timmar med AIK-killen.

Sten är värsta Scarface och viftar omkring med tusenlappar till höger och vänster.

Ofantligt många ostiga kärleksförklaringar i det här avsnittet.


Citat

Ernst: Det här är alltså slutet…?
Birgitta: Eller… början! / typisk ost

”Kom min ängling!” / Sten hittar på sina egna ord.

”Ja men välj själv. Varm mjölk eller död fru!” / Janet

”Inget bankrån, jag lovar!” / Norton

”Tjena grabbar…” / Kotten är tjenis med grabbarna på bänken.

”När en kille sitter på ett fik som du gör då är det alltid en kvinna med i spelet.” / Norton till Ernst som dricker kaffe på burgern snarare än whisky i baren.

”Det är ju roligare med en kvinna som står på benen ibland” / Norton till Ernst.

”Brinn i helvetet, syndare…!” / Gissa-Vem.

”Du är ju sjuk i huvet! Ni är ju inte riktigt kloka nån av er!” / Taggen gör en double combo.

”Är du inte klok?!” / Shaisteh


Säsong 10


Tre kronor

Post A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *