📺 Tre kronor – avsnitt 119

Framgångskyrkan har sitt vinterdop och alla undersåtar är nu totala zombies.


Avsnitt 119. Jackie äter spaghetti till frukost och är gravid. Koma-Emma har fått lunginflammation och ligger för döden. Det visar sig att lill-Klas är Kottens barn. Sten har fått resultaten från faderskapstestet i ett kuvert han aldrig öppnar och Eivor försöker desperat ta det från honom genom hela avsnittet. Larry freakar på Sten som inte ger honom (eller någon annan) betalt för något de gör. Framgångskyrkan har sitt vinterdop och alla undersåtar är nu totala zombies – Sten passar på att lansera sin nya specialbibel. Clark har släpat med sig Tommy som inte vill bli döpt. Clark slänger ner honom i poolen ändå och får en ond blick av Sten. Just när Ulrika ska döpas så klampar Jackie ner i poolen, drar iväg henne och knuffar ner någon random snubbe i plurret. Emmas dödliga sjukdom visar sig vara ofarlig. Kassler freakar på Shaisteh som ändå bestämt sig för att åka tillbaka till Iran. Kassler lipar. Taggen freakar på Norton. En ”dam” går till polisen med Taggens fejkade Munch. Gunvor freakar på Norton. De blir sams. Taggen kränger sina tavlor själv. Gunvor spionerar och går sen och freakar på Norton igen. Janet är olycklig över att Clark blivit en kristen galning. Hon vill slå ihop sig med Norton men det slutar bara med att Larry freakar på Norton han med. Eivor försöker desperat hitta provresultaten men såklart har Sten redan öppnat kuvertet för längesedan. Mitt i den allvarliga scenen ringer Gunvor på och ger tillbaka tjugo kronor som hon var skyldig Eivor. Hon går och Sten påbörjar hustrumisshandel. Shaisteh blir våldsamt attackerad av ett par vakter. Hon får random hjälp av luffar-Kotten och tillsammans spöar dom ner vakterna. Ernst tar ett sista snack med Koma-Emma och drar sen ut kontakten på henne själv.


Krediterad manusförfattare: Anders Brundin
Krediterad regissör: Richard Holm


Kommentar

Avsnittet där alla hatar Norton.

Väktarna som ger sig på Shaisteh ser ut som Gestapo, alternativt dropouts från någon billig BDSM-klubb – den ene krediteras till och med som Gynter i eftertexterna och spelas av Henrik Hjelt.

Trodde Larry att han skulle få betalt av Sten?

Vem tar posten, låter bli att öppna kuverten, lägger dem i väskan och går till jobbet?

Avverkandet av Koma-Emmas avverkande är verkligen slött – tar typ… tre scener? Och varför vill Ernst dra ur pluggen nu helt plötsligt?

Emmas roll är för övrigt den minst krävande rollen någonsin. Hon har överhuvudtaget aldrig varit vid medvetande.

Överlag ett ganska tradigt avsnitt som bara handlar om att karaktärer freakar på varandra, med eller utan fysiskt våld.


Citat

Larry: Vafan!
Sten: Hörredu. Åkalla inte honom här.

”Det här ska du få ångra, prästjävel!” / Larry

”Låt mig gissa, den är inte äkta?” / Kassler driver med tanten som kommer in med Taggens Munch.

”Så nu frågar jag dig en gång till. Tycker du att det var en bra idé det där med bomben i Taggens brevlåda?” / Samuel

”Du är inte klok” / Samuel


Säsong 10


Tre kronor

Post A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *