Nowhere to Run (1993)

Även en alldeles tip-top och prima Van Damme hade inte tid med sådant tjafs som karriärtoppar. Han skyndade sig mot dekisstadiet med denna märkligt avslagna b-film; han spelar fånge som rymmer från en fängelsetransport och får sova i ensammamman Arquettes lada. Kabel TV-romans uppstår medan korrupta småpåvar, som vill köpa ut henne, får en och annan spark i skallen av musklerna från Bryssel. Med Joss ”diplomatic immunity” Ackland och Ted ”Buffallo Bill” Levine som skurkarna. En extremt puttrande köttgryta med mycket sublimt denim- och khakimode á la 1993, det perfekta ingenmanslandet precis mellan 80- och 90-tal. Faktiskt är få filmer mer 1993 än denna, möjligen Rädda Willy.

1993 USA 94 min. färg/35mm/1.85:1. R: Robert Harmon. S: Jean-Claude Van Damme, Rosanna Arquette, Kieran Culkin, Ted Levine, Joss Ackland, Tiffany Taubman, Edward Blatchford, Anthony Starke, Allan Graf, Leonard Termo.