Runaway (1984)

Inte-så-storslagna dagar med Tom Selleck som framtidssnut i jakt på köksmaskiner som löper amok i Michael Crichtons numera högst retrofuturistiska, elektro-actionfilm. Gene Simmons spelar skurken med sömngångaraktigt flin och filmen har gott om antiklimaktiska scener där feltänkt futuristiska skrothögar beter sig konstigt. Jag uppskattar särskilt den oavsiktligt Buñuelska scenen där en yuppiefierad Kirstie Alley hoppat upp på ett bord eftersom hon är plågad av en mordisk kopiator. Det här hade kunnat vara en riktig kultfilm, men av någon anledning är det inte lika roligt som det borde vara. Kanske för att Crichton inte var rätt regissör för den här typen av film, se istället Koma.

1984 USA 99 min. färg/35mm/1.85:1. R: Michael Crichton. S: Tom Selleck, Cynthia Rhodes, Gene Simmons, Kirstie Alley, Stan Shaw, G.W. Bailey, Joey Cramer, Chris Mulkey, Anne-Marie Martin, Michael Paul Chan, Elizabeth Norment, Carol Teesdale, Jackson Davies, Paul Batten, Babs Chula. Trailer.