They (2002)

Bröderna Weinstein måste ha vetat att The Ring skulle bli en hit detta år (2002) för här har man dammat av och skrivit om något gammalt refuserat manus från grunden; skickat ner stoffet till mellanchefer som organiserat ihop denna tekniskt habila men totalt ospännande skräckfilm, för att desperat konkurrera för konkurrensens skull. För att spara varje öre har man anlitat överspelade amatörskådespelare och bara för att lura folk så gott det går har man köpt in Wes Cravens affischnamn (om man inte redan ägde det) via PR-titeln ”Wes Craven Presents They”. För att vara presentatör är han väldigt svår att se, även om storyn trött plagierar Terror på Elm Street (med mera). Det här är vad man får när man strosar ner i någon mörk bakgata i Hollywood.

2002 USA/KANADA 89min. färg/35mm/2.35:1. R: Robert Harmon. S: Laura Regan, Marc Blucas, Ethan Embry, Dagmara Dominczyk, Jon Abrahams, Alexander Gould, Desiree Zurowski, Mark Hildreth, Jonathan Cherry, Peter LaCroix, Jessica Amlee, Jay Brazeau, L. Harvey Gold, David Abbott, Jodelle Ferland.