📽 Videoklämdag 31/3 2019

1.

Ingen videosöndag idag pga orsaker – som kompensation trycker jag på on-knappen för en av sidans nyheter, nämligen att publicera alla lexikaliska små kapselrecensioner direkt på förstasidan. Fram tills nu har de publicerats i sidformat lite i skymundan. Jag vet inte varför. Kanske jag tyckt att de varit lite torra. Men som jag ser det nu är det ett slöseri att smussla. Kapselrecensionerna är på filmer jag nyligen sett eller filmer jag tidigare inte skrivit kapslar för (den sistnämnda kategorin går jag igenom alfabetiskt) så för mig fungerar de som en slags filmdagbok. Som jag varit inne på förut är det åt det mer personliga hållet jag vill dra det här.

2.

Jag har inte sett TV-dokumentärerna om Josefine Nilsson eller SD-politikern Mattias Karlsson, men efter vad jag skrev om Leaving Neverland så förtjänar de kanske en kommentar. Min utgångspunkt för dessa filmer är desamma som för alla dokumentärer, men jag finner det lustigt att den ena filmen ifrågasätts medan den andra helhjärtat accepteras. Jag tror säkert att båda filmer framställer sina subjekt på ett engagerande sätt. Det hör ju som sagt till. Ska man vara kritisk och nyanserad å ena sidan får man faktiskt ta och vara det å andra också, oavsett hur många heliga kor till samtalsämnen som står på spel. Sanjin Pejkovic skriver bra om Karlsson-filmen på FLM.

3.

Den här killen har mycket film. Så ska man leva. Jag vet inte varför jag lägger upp den här videon, men jag tror det är intuition. Den delar ande med den här sidan, vars mål ligger någonstans där, i Moira-djupa källare där stolta hyllberg tornar upp sig.

FREDRIK FYHR

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *