📺 Tre kronor – avsnitt 108

Kotten, Kassler och Larry tar en karlabastu


Avsnitt 108. Familjen Karlsson-Persson packar för flytten. Alla vill att Norton ska hosta upp pengarna från hans gamla rån så att de kan köpa huset. Åklagare van der Bast väcker åtal mot Kotten. Han låtsas ta det bra men freakar när ingen ser. Eftersom Ernst och Birgitta är de enda som inte vet om det så avslöjar Ulrika att Jackie och Pamela är ihop. Ernst blir frustrerad och kör argt en tesked genom sitt frukostägg. Clark ger Ulrika en ros – hon gör slut (fast de inte varit ihop). Larry går till burgern och pushar Norton på rånpengarna. Kotten, och hans advokat Solveig Örnklint, har ett möte med Bengt van der Bast mitt i Kottens vardagsrum. Han försöker föra sin egen talan och smöra sig ur situationen, vilket går uselt eftersom van der Bast har Kottens dubbla bokföring svart på vitt. Personalchefen Lily von Shiba vill träffa Jackie för att prata om de här ”märkliga ryktena” som cirkulerar. Samuel försöker förfölja Kassler men blir haffad eftersom han är så uppenbar. Ernst går och gaggar på Jackie. Han vägrar acceptera att hon är gay och tror hon är ”ur balans”, medan Jackie börjar prata om sin barndom och ”Harriet” som var ett år äldre. Hon säger att hon äntligen börjar att förstå vem hon är. Shaisteh äter ett äpple när hon bumpar in i Kassler, som går ner på knä och erkänner att han är fruktansvärt förälskad i henne. Hon kan inte motstå The Kassler Charm så de hånglar. Men i buskarna rör sig en hotfull kameravinkel… det visar sig vara Farhad som drar pistol mot Kassler och tvingar ner honom på marken – han räddas av Samuel som tjongar ner Farhad med någon slags påk. Kassler gnäller på Samuel för att han följer efter honom, fastän han räddat hans liv. Sen tackar han honom ändå och de sluter fred. Ulrika vill vara ihop med Clark ändå. De har huset för sig själva så Ulrika säger att ”om du vill så får du”. Men han blir nojjig och vill bara sitta och prata lite. Hon tycker han har allvarliga problem. Kotten, Kassler och Larry tar en karlabastu där dom pratar om hur deras liv gått åt skogen och beter sig allmänt grisigt. Kotten har ångest över att hamna i fängelse – Kassler och Larry skrattar ut honom och drar homofoba skämt. Pamela bråkar med Jackies chef och säger upp sin städfirma från sjukhuset. Jackie freakar på henne på grund av hennes kontraproduktiva aktivism. Ernst ältar vidare om Jackie och Birgitta oroar sig för hans besatthet. Kassler och Larry drar till Stockholm för att göra stan osäker. Kotten dricker sprit och gråter. Samuel och Alva samsas – han lovar att han bara ska bry sig om henne nu och varken UFO:n eller våldtäktsmän. Hon svarar att hon ska åka till Indien i tre månader med skolan. Norton kommer moloket hem med sina gamla rånstålar till Janet. Ulrika är ute och slänger sopor när hon hör ett konstigt ljud. Det visar sig vara Clark som står och gör något konstigt med en medvetslös tjej.


Krediterad manusförfattare: Anders Brundin

Krediterad regissör: Klas Karterud


Kommentar

Bengt van der Bast spelas av Hans ”ICA-Stig” Mosesson! Blir inte bättre än så.

Gillar att Kotten klampar in och ut ur sitt eget hus fastän han inte bor där längre.

Jag tycker nästan synd om Ernst som i avsnitt efter avsnitt har fel efter fel.

Kassler och Samuel kunde nästan ha en egen buddycop-serie. Men bara nästan.

Vår gamle vän telepatin börjar göra sig bekväm igen. Janet har på tal om ingenting listat ut att det är Kotten som fått dem att flytta och Pamela har på tal om ingenting fått reda på att det var Clark som såg henne och Jackie.


Citat

”Vadå sen? Det är ju nu som är sen! Fattar du inte det?” / Larry är halvfilosofisk.

Kotten: Är det jobbigt att behöva flytta?
Larry: Är en grodas arsel vattentätt?

”Haaaaaadji!” / Musketörerna i Blackebergs stridsrop.

”Jag säger bara en sak: Rumpan mot väggen Kotten!” / Larry, med mera.


Säsong 9


Tre kronor

No Responses

Post A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *